Blog: terugkijkend

Terugkijkend

Het einde van 2023 komt dichtbij. Op moment van schrijven is het 28 december.

Hier en daar ontvangen wij brieven van vrienden die terugkijken op het afgelopen jaar. Als ik de verhalen lees, denk ik daarna aan hoe ons jaar was. Wat hebben wij als gezin beleeft, wat waren de mooie gebeurtenissen en wat was minder leuk, maar vooral wat was mooi?

Nu ben ik niet van plan een samenvatting van ons jaar 2023 te geven in deze blog. Terugkijkend op afgelopen jaar zijn er een aantal onderwerpen waarover ik deze blog zou kunnen schrijven, maar heb geen keuze kunnen maken.

Zal ik schrijven over de fantastische vakantie in Scandinavië die we afgelopen zomer beleefden met z’n vieren en de hond? Zal ik schrijven over de doopdienst waarin onze beide zoons zich lieten dopen, waar we als christen ouders enorm dankbaar voor zijn? Ik kan ook een blog wijden aan het thema studiekeuze. De keuze van opleidingen is zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De oudste zoon van 19 jaar is met een beroepsopleiding bezig en het is niet wat hij wil. Ga je dan switchen of zet je door, als je geen idee hebt wat je wel wil? De jongste zoon van 17 jaar doet volgend jaar examen en heeft zoveel interesses en kunde dat hij geen keuze kan maken. Menig opendag is al bezocht en er zullen nog vele opendagen volgen. Of zal ik het hebben over hoe wij tot onze keuze komen waar we aankomende zomer op vakantie gaan; we maken allevier een presentatie over het land waar we op vakantie willen, om zo de andere gezinsleden te overtuigen. Grappig idee van de jongste zoon. Afgelopen jaar is er, net als elk jaar, weer veel overleg geweest om de zorg voor de oudste zoon rond te krijgen. Hij heeft voor 2 jaar een indicatie gekregen, wat heel fijn is! Ik geniet nu al van het idee dat ik tussen januari en mei mijn tijd niet hoeft te besteden aan de hele aanvraagprocedure. Superfijn! Scheelt een hoop stress voor mij en mijn oudste zoon. Er was afgelopen jaar ook het zeilavontuur. Mijn man heeft een kajuitzeilbootje en de wens was om er een middagje met z’n vieren mee te zeilen. Met onze zoon die rolstoelafhankelijk is, was het uitdenken hoe hem in de boot te krijgen en dat is ons uiteraard gelukt! Wat was dat gezellig en avontuurlijk om met z’n vieren zeilen!

Ik heb eerlijk gezegd nog tal van thema’s en gebeurtenissen waarover ik zou kunnen schrijven. Dat maakt de keuze niet gemakkelijker. Wat dacht je van het onderwerp lego. Mijn zoon, die jarenlang niet meer met lego speelt, vroeg op zijn 17e verjaardag opeens een legoset kado van ruim 1600 stukjes. Deze heeft hij trouwens gekregen, bestaande uit een jazzband muzikanten en hun muziekinstrumenten. Heel gaaf. Een blog over puberperikelen als niet uit bed kunnen komen, spullen in huis laten slingeren, theorie moeten leren voor het rijbewijs en dat uitstellen, slaapkamergordijnen die de hele dag dicht blijven, eetlust die doorgaat tot ‘s avonds laat, boektoets hebben en het boek gewoon niet lezen enz enz.

Ik denk er nog even over na welk onderwerp het gaat worden. Tot de volgende blog!

Blogvanschrijvmeisje.wordpress.com

20232024