Blog van Schrijvmeisje

Op avontuur

Het is zomer. Er brandt een vuurtje buiten. Het is begin van de avond. Het vuurtje is bij een houten huisje met een open voorkant. In het huisje staat een houten tafel met 2 houten banken. Op de wanden lees je allemaal namen met data en land van herkomst, die er met houtskool opgeschreven zijn. Het stukje houtskool ligt op tafel. Een stapeltje houtblokken ligt klaar op de bank.

Het huisje staat aan een groot meer met bomen er omheen. Een prachtig uitzicht is het, de bomen spiegelen in het meer. Als je vanaf het huisje een stukje naar beneden loopt, komt je bij een houten steiger, waar je te water kunt gaan. Of dat met een kano, een bootje, een supplank of zwemmend is, het meer met zijn frisse, koude, heldere water vraagt je om te water te gaan.

Naast het houten onderkomen staan een picknicktafel, een groen tentje en een zwart busje.

Een labrador loopt wat onderzoekend en snuffelend rond bij het vuur en het huisje. Een vader en moeder staan bij het vuur. Een zoon staat er ook bij, de andere zoon zit erbij in zijn rolstoel. Er wordt koffie gezet op een camping gaspitje aan tafel in het houten huisje. Het gezin neemt daar plaats om wat te drinken, te kletsen en een spelletje uno te spelen. Hun aanwezigheid wordt vastgelegd, ze schrijven met een stukje houtskool hun namen, The Netherlands en de datum op de wand. Het gezin heeft een gezellige tijd met elkaar. De hond ligt inmiddels aan de voeten van de baasjes. Wat is het stil en vredig hier, op de muggen na.

Als het wat later wordt, laten moeder en een van de zoons de hond nog even uit. Daarna wordt voor de zoon in rolstoel, door vader het bed uitgeklapt in de bus. De hond komt erbij slapen op de grond. Vader, moeder en andere zoon kruipen in het tentje om daar te gaan slapen.

Een nieuwe dag. Moeder en zoon springen vanaf de steiger in het meer. Een heerlijk frisse duik, waardoor ze meteen goed wakker zijn. Als iedereen aangekleed is, wordt er ontbeten. Genietend van het mooie uitzicht, de buitenlucht en geluiden uit de natuur, wordt er wat gegeten en gedronken, zelfs een gekookt eitje ontbreekt niet.

De tent wordt door vader en zoon weer ingepakt. Wat een bijzonder mooie ervaring was dit. Wildkamperen, kamperen in de vrije natuur. Een nachtje. Voor het eerst als gezin in Zweden op vakantie en dan dit mogen meemaken. Te gek!

Iedereen zit weer in de bus, om terug te gaan naar de camping, alwaar hun andere tentje, de dayshelter en kano nog staan. De vakantie wordt daar en op andere plekken voortgezet. Het gezin trekt rond.

Wat is Zeden mooi en wat hebben we genoten! Dit smaakt naar meer kampeeravonturen in het buitenland!

Af