Gratis digitaal kinderboek over coronavirus

Speciaal voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar is er nu een kinderboek over corona. Het e-book 'Coronavirus - Wat kinderen moeten weten' geeft duidelijke uitleg over de gezondheidsklachten die je kunt krijgen door corona, en over de gevolgen die alle coronamaatregelen hebben voor het dagelijks leven. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Axel Scheffler, bekend van zijn werk voor het wereldberoemde prentenboek De Gruffalo.

Begrijpelijke uitleg over corona

Kinderen vinden in het kinderboek begrijpelijke antwoorden op allerlei belangrijke vragen over het coronavirus en de gevolgen ervan. Bijvoorbeeld:

  • Wat is het coronavirus?
  • Hoe kun je het coronavirus krijgen?
  • Waarom zijn sommige plekken waar we vaak heen gaan dicht?
  • Wat kan ik doen om te helpen?

Het e-book over het coronavirus is gemaakt op basis van betrouwbare informatie van medische experts, leraren en kinderpsychologen.

Het digitale corona-kinderboek is een initiatief van de Britse uitgeverij Nosy Crow. Voor de uitgave in het Nederlands werkt Nosy Crow samen met uitgeverij Gottmer.

Gratis te downloaden

Iedereen kan het e-book gratis downloaden via de website van Gottmer. Het e-book is ook online te bekijken via het Issuu-platform. Het e-book is natuurlijk ook geschikt voor ouders en verzorgers. Zij kunnen het samen met hun kind lezen.