Help mee met het inzamelen van kinderboeken!

In het voorjaar van 2022 zamelen we kinderboeken in voor het KinderzwerfboekStation van het Centrum voor Jeugd- en Gezin (CJG) in Ermelo.

Waarom is lezen belangrijk?

Nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. Kinderen die lezen hebben een betere taalontwikkeling en een grotere kans op een goede toekomst.

Kinderzwerfboeken

Dit zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of in een CJG. Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft.

KinderzwerfboekStations

Dit zijn kasten vol zwerfboeken! Je kan hier een boek brengen dat een ander kind mag lezen. Én je kan een zwerfboek uitzoeken om zelf te lezen. Je vindt de adressen op www.kinderzwerfboek.nl. Er zijn al meer dan 4.500 KinderzwerfboekStations in Nederland!

Leesplezier voor iedereen!

Kinderzwerfboek vindt dat álle kinderen moeten kunnen lezen. Dat vinden wij ook! Daarom roepen wij je op om een (gelezen) kinderboek mee te nemen van huis.

Lever deze in bij het Centrum voor Jeugd- en Gezin Ermelo (Dokter van Dalelaan 12).

In de daarvoor bestemde doos onder de balie. Het handigste is als je jouw boek(en) komt brengen op de dinsdagmiddag van 13.15- 14.15 uur, de donderdagmorgen 08.30-10.30 uur of de vrijdag van 10.00-14.00 uur zodat je zeker weet dat onze deur geopend is.

Liever op een ander moment omdat dat beter uitkomt? Dat mag natuurlijk ook.

Tips voor goede boeken:

- het boek is bestemd is voor kinderen t/m 14 jaar

- het boek ziet er aantrekkelijk uit

- het boek is tijdloos (Pluk van de Petteflet) of redelijk recent (van na 2001).

Waar gaan de boeken zwerven?

Na de inzamelactie laten wij de boeken zwerven bij het zwerfboekenstation van CJG Ermelo.