Logopedisch spreekuur 0 - 4 jaar

Logopedisch spreekuur 0 - 4 jaar

Waarom naar het logopedisch spreekuur?                                                                              Een goede spraak/taalontwikkeling vanaf de geboorte is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Spraak/taalproblemen komen regelmatig voor bij jonge kinderen. Het is belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te signaleren. Door op tijd te signaleren en te behandelen is er minder kans op een blijvende spraak/taalstoornis met (mogelijke) gevolgen voor het gedrag en de leerprestaties.

Maakt een jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau zich zorgen over de spraak/taalontwikkeling van je kind, dan zal zij je naar het logopedisch spreekuur verwijzen. Ook eet-drinkproblemen, stemproblemen, stotteren en/of afwijkend mondgedrag kunnen redenen zijn voor verwijzing.

Tijdens het spreekuur onderzoekt de logopedist je kind en krijgen de ouders informatie en advies. 

Wat kun je verwachten tijdens het spreekuur? De logopedist kijkt naar de spraak/taalontwikkeling van je kind. Dit gebeurt spelenderwijs. Alles wat nodig is om goed te leren praten komt aan bod.

Daarna volgt één van de volgende opties:

  • er is geen vervolgactie nodig
  • je krijgt gerichte informatie en adviezen over hoe je zelf de spraak-/taalontwikkeling van je kind kunt stimuleren
  • er volgt een controle op het logopedisch spreekuur of bij de jeugdarts of jeugdverpleegkundige
  • je kind wordt verwezen naar de vrijgevestigde logopedist
  • je kind krijgt het advies tot verwijzing naar Audiologisch Centrum voor nader onderzoek

Afspraak

http://www.cjgapeldoorn.nl/upload/image/ckfinder/5274/images/Logopedie%20klein%20kind(2).jpg

Een afspraak met de logopedist wordt altijd in overleg met jou gemaakt. De logopedist neemt zelf telefonisch contact met je op als er via het consultatiebureau een aanvraag is gedaan. Maak je je als ouder zorgen over de ontwikkeling van het praten van je kind, dan kun je ook zelf een logopedisch onderzoek aanvragen via logopedie@ggdnog.nl

Aan dit onderzoek zijn geen kosten verbonden.

logopedie