Gedeeld verdriet

Net als volwassenen maken ook kinderen bij de dood van iemand die dichtbij stond een rouwproces door. Wel net even anders. En soms komen de vragen pas later. In deze cursus werken kinderen spelenderwijs aan verlies. 

Voor wie?

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar van wie een dierbaar iemand overleden is. En die daar 6 maanden later nog veel last van hebben. Ze zijn bijvoorbeeld boos, intens verdrietig, overbezorgd, slapen slechter of plassen in bed. Heel normale reacties trouwens, die je misschien niet herkent als rouwen, maar die hun ontwikkeling wel in de weg kan zitten. Ook al laten ze het niet zo merken, aandacht en troost is nodig.

Dit doen we

In 6 bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur maken de hulpverleners Wendy Klomp en Inge Gelderloos tijd voor jou en tijd voor elkaar. We praten, tekenen, knutselen, luisteren naar muziek en verhalen. We huilen soms, maar natuurlijk is er ook ruimte voor vrolijkheid en ontspanning. De cursus start met een informatieavond voor ouders. En we sluiten de cursus af met een speciale bijeenkomst waarin we laten zien wat we hebben gedaan.

Waar en wanneer

De precieze locatie en data bepalen we op basis van de aanmeldingen.

Kosten

Meedoen is gratis.

Aanmelden/meer informatie  

Wil je meer informatie of wil je jezelf of je kind opgeven dan kun je mailen naar info@cjgermelo.nl.

Je kunt ook op werkdagen tussen 09:00 uur en 12:00 uur bellen naar het CJG via 0341 799 909 .
We streven er naar binnen een week op je mail te reageren.