Coronavirus

Door het coronavirus is er vast veel in je leven veranderd. Een hele poos moest je vooral thuis blijven en kon je niet naar school. Misschien kon je lang niet op bezoek bij opa en oma. Nog steeds mag je niet te dicht bij volwassenen in de buurt komen en gelden er allerlei regels als je ergens heen gaat. Het was en is nog steeds een gekke tijd en misschien voel je je boos, verdrietig, bang of alleen. Praat hierover met de mensen om je heen.

Houd je aan de regels

Om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen het virus krijgen, neemt de Nederlandse overheid maatregelen. Maatregelen zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. Zorg dat je weet aan welke regels jij je moet houden. Het is nu bijvoorbeeld erg belangrijk om vaak je handen te wassen. Ook moet je 1,5 meter afstand houden van andere mensen. Op NJi.nl kun je alle maatregelen lezen.

Vragen over corona

Veel kinderen hebben vragen over het coronavirus. Misschien vraag je je af waarom je zo vaak je handen moet wassen? Of wil je weten waarom al die strenge regels nodig zijn? Deze vragen en nog veel meer andere vragen worden beantwoord op NJi.nl.

Heb je vragen? Bespreek dit dan met je ouders of andere mensen die je vertrouwt.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 – 799 909 of neem online contact op