Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Kinderwens

Beweging

Voldoende beweging is goed voor je gezondheid en vermindert stress. Door minstens een halfuur per dag intensief te bewegen, zorg je er niet alleen voor dat je een gezond gewicht houdt, maar ook dat je lichaam in conditie blijft.

Conditie

Als je een kinderwens hebt, is het belangrijk dat je lichaam in goede conditie is. Misschien vind je een vol of een slank lichaam mooi, maar om gezonde kinderen te krijgen moet je niet te vol (overgewicht) of te slank (ondergewicht) zijn. Dit kan complicaties veroorzaken tijdens je zwangerschap. Daarom zijn beweging en gezond voedsel belangrijk.

Bewegen

Beweeg elke dag 30 minuten of meer. Dat helpt je om fit en gezond te blijven. Je kunt bijvoorbeeld een sport doen die je leuk vindt. Met bewegen bedoelen we overigens niet alleen sport. Ook wandelen, een stukje fietsen, stofzuigen en de trap nemen in plaats van de lift tellen mee.

Fanatiek sporten

Bewegen is goed, maar heel fanatiek sporten niet. Vrouwen die topsport bedrijven of marathons lopen, hebben meer kans op een ontregelde menstruatiecyclus en onvruchtbaarheid. Vrouwen hebben een minimaal vetlaagje nodig om hun cyclus op gang te houden, maar als je niet over je eigen grenzen heen gaat als je in verwachting wilt raken, kun je gewoon lekker blijven sporten.

Tips voor gezonde beweging

  • Maak tijdens de lunchpauze een korte wandeling. Combineer die eventueel met boodschappen die je lopend in de buurt kunt doen.
  • Klussen in en om het huis behoort ook tot de categorie bewegen. Als je bijvoorbeeld de ramen zeemt, verbrand je ongeveer 120 calorieën (per 30 minuten).
  • Haal bij de VVV wandelroutes rond en door je woonplaats. Je ontdekt op deze manier je eigen woonomgeving opnieuw en beweegt meer.
  • Probeer bij alles wat je doet extra beweging te pakken. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, fiets naar de winkel of stap een halte eerder uit de bus en loop de laatste tien minuten naar je werk.

Andere websites met informatie

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag