Coronavirus en jouw afspraak bij het CJG: Mondkapjes zijn vanaf 16 December 2020 verplicht

Vanwege het coronavirus is onze dienstverlening anders dan u van ons gewend bent. De coronamaatregelen worden iets soepeler, maar het is overduidelijk dat we nog wel even te maken houden met de 1,5 meter-samenleving. Alleen zo krijgen we het coronavirus onder controle. Het CJG blijft daarom de komende tijd werken volgens een aangepaste werkwijze. We hebben aanvullend daarop een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. Onderstaand leest u wat dit voor u en uw kind betekent.

Hielprik en gehoorscreening:
Deze wordt weer thuis uitgevoerd. Er wordt altijd vooraf telefonisch contact opgenomen om een tijd af te spreken en een gezondheidscheck te doen.
Waar veilig werken in de thuissituatie niet mogelijk is, zult u uitgenodigd worden om naar het consultatiebureau te komen voor de hielprik en de gehoorscreening.

Huisbezoek na geboorte en eerste bezoek consultatiebureau:
Bij het 2 weken huisbezoek nemen wij telefonisch contact op met de ouders.
In overleg kijken we of een telefonisch consult voldoende is, of dat toch een contact thuis of op het consultatiebureau gewenst is.
Het eerste consult op het consultatiebureau zal zijn rond 4 weken.

Afspraak op het CJG consultatiebureau (met of zonder vaccinatie):
Het grootste deel van de afspraken vindt weer plaats op de CB-locatie. Hieronder vallen consulten met en zonder vaccinatie. In overleg met u geven we invulling aan het consult. Let op: kom met 1 begeleider per kind. Deze begeleider mag geen klachten hebben.

Het zelf maken van afspraken is mogelijk en die afspraken zullen altijd op het consultatiebureau plaatsvinden.
Omdat het te druk wordt in de wachtkamer als alle afspraken op het CB plaatsvinden, doen we een aantal afspraken nog via telefoon of beeldbellen. Deze afspraken kun je niet zelf maken en worden in onderling overleg tussen jou en de JGZ-medewerker afgesproken.
Je wordt enkele dagen voor het consult door de JGZ-medewerker op de hoogte gebracht als je afspraak telefonisch is.

Inloopspreekuren 0 tot 4 jaar:
Deze vinden plaats op de reguliere tijden, maar niet op vrije inloop. Ook dat is om te voorkomen dat er teveel ouders en kinderen tegelijk in de wachtruimte zijn waardoor we de 1,5 meter niet kunnen garanderen. Als je gebruik wilt maken van dit spreekuur, stuur dan een mail naar je JGZ-team of stel de vraag via het klantportaal van het jeugddossier.

Geen  open inloopspreekuren opvoeden en opgroeien:

Voorlopig zijn er geen inloopspreekuren bij het CJG. Heb je vragen over het opgroeien of opvoeden van je kind, dan kan je deze vragen stellen door te bellen naar 0341-799909 of door een e-mail te sturen naar info@cjgermelo.nl

22 wekenprik

Bent u zwanger en wilt u de 22 wekenprik komen halen? Dat kan, mits u niet verkouden bent. Kijk hier voor locaties en tijden. 

De Centering Parenting bijeenkomsten gaan voorlopig. niet door. Uw JGZ team houdt u op de hoogte van het vervolg.

Trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten

De meeste geplande trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten gaan door. Sommige trainingen zullen digitaal worden gegeven of op een aangepaste manier doorgaan. Heb je je aangemeld voor een training, dan word je door de trainer(s) op de hoogte gebracht.

Mondkapjes

VERPLICHT:  het dragen van een mondkapje is vanaf 16 December 2020 verplicht.

Als je een afspraak hebt bij het CJG, zijn deze maatregelen belangrijk:

  • · Kom niet als jij en/of je kind hoesten, benauwd zijn, keelpijn of een flinke neusverkoudheid of koorts boven de 38°C hebben.
  • Heeft uw kind geen klachten, maar u wel? In dit geval kan iemand uit uw omgeving zonder klachten met uw kind naar het CJG komen.
  • ·        Ben je in de afgelopen 10 dagen in het buitenland geweest? neem dan eerst contact met ons op

https://www.cjgermelo.nl/contact/

  • ·        Kom met zo min mogelijk personen naar het CJG. Neem geen broertjes of zusjes mee.
  • ·        Heeft je kind een lichte verkoudheid, dan mag hij of zij wel komen voor een inenting.
  • Dit geldt ook voor zwangeren die de 22 weken prik komen halen.
  • ·        Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Onze locaties zijn daarop ingericht Wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld tijdens een prik of   lichamelijk onderzoek) komen onze medewerkers wel dichterbij en dragen een mondkapje. Deze medewerkers hebben geen klachten en wassen voor het onderzoek hun handen.
  • ·        Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Bij de ingang van het CJG vind je desinfectiemiddel.
  • ·        Hoest en nies in je elleboog.
  • ·        Schud geen handen.

U ontmoet op het CJG alleen gezonde medewerkers. Als onze professionals klachten hebben, blijven ze thuis. Wij maken daarom alleen gebruik van beschermingsmiddelen tijdens het inenten. We volgen natuurlijk de richtlijnen van het RIVM en er zijn extra hygiëne maatregelen getroffen op onze locaties.


Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het CJG.

Meer informatie over het coronavirus?

Op de website van Pharos worden de belangrijkste adviezen over het coronavirus op een duidelijke manier uitgelegd (met plaatjes).

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus en houdt deze steeds actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM via 0800 – 1351.

Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) vertaalt de meest recente persconferentie steeds in 5 talen: Arabisch-Syrisch, Turks, Pools, Tigrinja en Marokkaans-Arabisch. Klik hier om de video’s te bekijken op de website van TVcN.

Heb je vragen of twijfels over het wel of niet komen naar de afspraak met één van onze medewerkers? Neem contact met ons op.