Beeldbellen met de jeugdgezondheidszorg van het CJG(consultatiebureau)

De afgelopen periode zijn we in snel tempo gewend geraakt om online – via beeldbellen – contact met elkaar te hebben. Voor de jeugdgezondheidszorg blijkt het een mooie aanvulling op de ‘live-afspraken’ op het consultatiebureau.

Vanwege het coronavirus werken we alleen op afspraak en natuurlijk zorgen we ervoor dat een bezoek aan het consultatiebureau veilig is. Om er voor te zorgen dat  het niet te druk wordt in de wachtkamer, doen we een deel van de afspraken via telefoon of via beeldbellen. Als jouw afspraak telefonisch is of via beeldbellen, dan ben je hier altijd van tevoren over geïnformeerd door jouw JGZ team. Natuurlijk kun je ook zelf aangeven als jouw voorkeur uitgaat naar een online (beeldbel) consult. Lees hier meer over onze actuele werkwijze rondom corona.

Op afstand en toch dichtbij
We hebben gemerkt dat beeldbellen met ouders veel voordelen heeft. Het is een mooie manier om veilig en snel contact met elkaar te hebben én elkaar ook echt even te zien. Bekijk hieronder het filmpje om de ervaringen van jeugdverpleegkundigen Maud en Lyzanne te horen. Binnen Icare JGZ werken we voor beeldbellen met  Microsoft Teams. Dat werkt heel eenvoudig. We maken een afspraak, sturen je een e-mail met een link en meer informatie en starten de beeldbel afspraak op de afgesproken tijd. Je hebt alleen een e-mailadres en computer, laptop, tablet of smartphone nodig.

Lees hier hoe beeldbellen met Icare JGZ werkt.

Icare online.jpg