Vacature: help ons groeien: misschien zoeken wij jou!

Het CJG is er voor alle vragen op het gebied van opvoeden, opgroeien en gezondheid. Wij ondersteunen daarbij zo kort als kan en zo lang als nodig en zijn het aanspreekpunt voor professionals en ieder ander die betrokken is bij dit soort vragen en je kennis nodig hebben. Wij sluiten aan bij de vragen van gezinnen en doen wat nodig is. Daarin zijn we flexibel en proactief en tegelijkertijd blijft het gezin verantwoordelijk. We zoeken samen met hen naar een passende oplossing. Het familiegroepsplan is de basis van ons handelen. De Jeugd- en gezinswerker kan methodisch én getransformeerd werken, heeft kennis over de ontwikkeling van kinderen en het begeleiden van ouders en ieder ander die betrokken is bij deze ouders/gezinnen. Wij zoeken jeugd- en gezinswerker die breed inzetbaar zijn en meer kennis hebben op specifieke aandachtsgebieden, zoals echtscheiding, IAG, onderwijs of preventie. Wanneer specialistische hulp moet worden geregeld, kom je samen met ouders/opvoeders tot een passend plan waarvoor je dan een verleningsbesluit moet kunnen schrijven. Ook heeft het CJG een preventietaak binnen de gemeente. Wij zetten daarvoor naast jeugd- en gezinswerkers, de jeugdgezondheidszorg van Icare en GGD in.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een groeiende organisatie en dus een organisatie in beweging en onderhevig aan veranderingen. Daarom zijn wij voortdurend op zoek naar

Enthousiaste jeugd- en gezinswerkers

(24 - 36 uur per week)

Ingangsdatum zo spoedig mogelijk

Functie-eisen: relevant hbo-diploma (SPH, MWD, Social Work, hbo-pedagogiek of gelijkwaardig)

Werkervaring: ruime ervaring binnen het jeugddomein en gedegen kennis van ontwikkeling van kinderen en jeugdigen en het ondersteunen van gezinnen. Ervaring met jeugdbescherming, veiligheidsvragen en Veilig Thuis is een pré.

Overige vereisten: Je bent open, transparant, staat open voor ideeën van anderen en bent nieuwsgierig naar hun beweegredenen.

Je kunt taakgericht werken, je bent analytisch en durft de tijd te nemen collega’s te helpen de goede dingen te doen en te doen wat nodig is. Je bent ondernemend, initiatiefrijk en houdt ervan om zelfstandig te werken. Als een echte doorzetter, laat jij je niet snel uit het veld slaan.

We werken hard aan het verbeteren van onze feedback cultuur. We willen doen wat nodig is in het werken met de gezinnen. Dat vraagt reflecteren op je eigen handelen en dat van collega’s. Daarom zijn wij op zoek naar collega’s die kunnen reflecteren en daarover samen het kritische gesprek met de ander kunnen voeren.

Om deze functie goed te kunnen vervullen, heb je uitstekende communicatieve vaardigheden.

Recente Verklaring Omtrent Gedrag

Registratie in Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)

Kennis van het sociaal domein en relevante wet- en regelgeving

Woonachtig in de regio Noord-Veluwe of directe omgeving

In bezit van eigen vervoer

Werkdagen: In verband met de werkverdeling in de CJG’s verwachten we dat je in principe op alle werkdagen kunt werken en minimaal 24 uur per week beschikbaar bent. Wij bieden veel ruimte om je eigen werktijden (ook buiten kantooruren) in te plannen

Standplaats: Het lokale CJG, maar werkzaamheden worden bij voorkeur in de leefomgeving van degene die onze dienstverlening vraagt, uitgevoerd.

Werkgever: Stichting Jeugd Noord Veluwe (één van de drie CJG-partners)

De Stichting Jeugd Noord-Veluwe hanteert de cao Jeugdzorg en deze functie is ingedeeld in schaal 9. We bieden een deskundig en enthousiast samen-organiserend team met leuke collega’s, een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, in een functie met veel variatie en mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten.

Ben je enthousiast geworden? Stuur je CV en motivatie naar Wim van Oostende (directeur algemene zaken Stichting Jeugd Noord-Veluwe) onder vermelding van ‘sollicitatie CJG’ naar sollicitatie@cjgnoordveluwe.nl. De briefselectie vindt plaats op de eerste maandag van de maand. Mocht je de eerste woensdag van de maand nog geen bericht van ons hebben gehad dan is je brief niet geselecteerd. Reacties die na de eerste maandag van de maand worden ontvangen, nemen wij mee in de ronde van de daaropvolgende maand. Wil je een ontvangstbevestiging op jouw mail, stel dat dan in bij “opties” in Outlook. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op de tweede dinsdag van de maand.

Acquisitie naar aanleiding van deze oproep wordt niet op prijs gesteld.

personeel-gezocht-300x293.png