Voorbereiding

Ga je op vakantie? Naar het buitenland of in eigen land? Had je wat geboekt en heb je het geannuleerd vanwege corona? Blijf je in eigen land? In eigen tuin misschien?’ Intergarten’ is helemaal hot. Zo hebben wij laatst ook een weekend een tentje in onze tuin opgezet. Overdag chillen in en om het tentje. Een nachtje slapen in het tentje. Het campinggevoel kwam bij mij wel boven.

Momenteel zijn we druk bezig met het voorbereiden van onze zomervakantie. De vakantie naar Frankrijk hebben we, na wikken en wegen, geannuleerd. Het voelt nu toch veiliger om in eigen land te blijven. Volgend jaar hopelijk wel naar het buitenland! Dan kunnen we denk ik meer genieten van het aangepaste huisje, het zwemparadijs en een dag Parijs. De laatste berichten die ik over de Eifeltoren hoorde, was dat de lift vooralsnog buiten gebruik is vanwege corona. Zou wat sneu zijn om tegen zoonlief onderaan de Eifeltoren te zeggen: “Tot over een paar uur”, waarna we met z’n drieën de trappen van de Eifeltoren gaan beklimmen en hem buiten laten wachten.

We hebben een kampeerplek in Zeeland gereserveerd. Wat hebben we er zin in en wat een voorbereiding zit er in een week kamperen! Ik noem een aantal voorbereidingen:

Een houten bed ontwerpen en maken, waarop onze oudste zoon in de tent kan slapen. Let wel: het bed moet in delen op de kampeerkar mee kunnen. We kochten een oprolbare lattenbodem en een matras wat je in drieën vouwen kan. Mijn man maakte een bed met zijn twee rechterhanden.

Vervoer regelen om de elektrische rolstoel van Bas in Zeeland te krijgen. Die kan niet in onze eigen auto. Ik heb een reis geboekt met de rolstoeltaxi voor mij en Bas. Valys neemt er 4 uur voor om ons van het midden van het land naar een dorpje in Zeeland te brengen. Wij zelf rijden er in 2,5 uur naar toe. Bas en ik gaan heerlijk 4 uur doorbrengen in de rolstoeltaxi. Mondkapje op. Geen plaspauze. Niet eten en drinken. Op weg naar Zeeland andere passagiers oppikken en afzetten. Ze zeggen toch altijd dat je vakantie onderweg al begint?  Stop. Dit moet toch anders kunnen?

Eh… ja misschien. Ik app mijn kennissen die ook een kind in een rolstoel  hebben.  Help me, hebben jullie tips? Een boedelbak huren, zegt de een. Gaat niet, want we hebben al een aanhanger achter onze auto waar onder meer de tent in zit. De firma van de rolstoel bellen, zegt de ander. Goed plan. Ik bel ze op en hoor dat ze de rolstoel niet naar een andere locatie brengen. Vraag de gemeente naar een oplossing, zegt de ander. Daar kom ik ook niet verder mee. Een Zonnebloemauto huren, zegt de ene. Dat is het! We waren al van plan om eens te onderzoeken of we af en toe een dag zo’n  Zonnebloemauto kunnen huren. De grootste en belangrijkste vraag is: past de rolstoel van mijn zoon in die auto? Na 2 mailtjes, 2 keer bellen en 2 keer teruggebeld worden, wordt duidelijk dat het zou moeten passen. De auto’s bij de dichtstbijzijnde verhuurders zijn al gereserveerd in de periode dat wij op vakantie gaan. Wat verderop is er nog een beschikbaar. We gaan de rolstoelauto 10 dagen huren. Onze reis naar Zeeland gaat beginnen met een reis met 1 rolstoelauto en een auto met aanhanger, waar op een driewielfiets een bed.

Tassen inpakken, kar ophalen, auto inladen, driewielfiets en bed op kar vastzetten en niet te vergeten: taxirit annuleren. Al daar uitladen, onze mega tent opzetten, bed klik-klik-klik in elkaar zetten. Matjes opblazen. Nee, die blazen zichzelf op, wat een luxe!

We gaan genieten van een welverdiende vakantie. Op avontuur in eigen land. Met onze voeten in het gras en in het zand. Met een verfrissende duik in de zee. In de volgende blog lees je hoe het is gegaan. Lees je mee?