Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Baby

De diëtist

Als je kind mogelijk last heeft van voedselallergie of voedselintolerantie, is het nodig om eerst uit te zoeken waar je kind precies overgevoelig voor is.

Onderzoek naar voedselallergie of voedselintolerantie

Het onderzoek naar voedselallergie- of intolerantie gebeurt altijd onder begeleiding van het consultatiebureau, je huisarts of een diëtist.

Als je baby borstvoeding krijgt, volg je zelf (onder begeleiding) vier weken een dieet zonder melk, ei en soja. Soms worden er nog meer voedingsmiddelen weggelaten. Als je baby kunstvoeding (flesvoeding) krijgt, wordt deze voeding vier weken lang vervangen door dieetvoeding.

Als na vier weken de klachten minder zijn geworden, volgt er een test met de voeding die je kind eerst kreeg. Komen de klachten weer terug, dan kan het zijn dat je baby een voedselallergie heeft.

Afspraak met een diëtist

Als je vragen hebt over een dieet voor jezelf, kun je een afspraak maken bij een diëtist. Is je baby jonger dan zes maanden, dan kun je met vragen bij het consultatiebureau terecht. Als je baby ouder is dan zes maanden, kan een diëtist altijd samen met jou bekijken welke voeding je baby nodig heeft. Dat kan ook als je kind allergisch reageert, wanneer het begint met vast voedsel.

Het is belangrijk dat je nooit zelf gaat proberen om voedingsmiddelen weg te laten. Doe dat alleen in overleg met het consultatiebureau of een diëtist. Het risico bestaat dat je baby anders voedingstekorten krijgt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag