Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Kind

Boos

Ieder kind is wel eens boos. Boosheid is een normale emotie. Uw kind moet leren omgaan met boosheid.

Tussen 4 en 8 jaar

Jongere kinderen moeten nog leren om hun boosheid op een goede manier te uiten, bijvoorbeeld door erover te praten. Uw kind gaat steeds beter begrijpen dat je anderen geen pijn mag doen als je boos bent, maar het gaat nog wel eens mis.

Kinderen die hun boosheid nog niet goed door praten kunnen uiten, gaan soms schoppen of slaan. Als dat gebeurt, moet u daar iets aan doen. Grijp in en praat met uw kind. Leg uit hoe het beter met boosheid om kan gaan of hoe het rustig kan blijven.

Tussen 8 en 12 jaar

Kinderen vechten soms met andere kinderen. Over het algemeen ziet u dat bij jongens vaker dan bij meisjes. Ook kan een gevecht dat als spelletje begon, omslaan in een echte vechtpartij. Sommige kinderen kunnen heel boos worden en vinden het moeilijk om zich te beheersen. Reageer positief als uw kind een ruzie op een goede manier oplost, zich beheerst bij een stoeipartij of een vechtpartij uit de weg gaat.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag