Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Kind

Seksuele opvoeding

Als ouder speel je een belangrijke rol in de seksuele opvoeding van je kind, ook al voor de puberteit. Toch is het niet altijd gemakkelijk om met je kind over seksualiteit te praten.

Tips

  • Geef je kind complimenten over zijn of haar lijf. Laat je kind weten dat je daar trots op mag zijn.
  • Maak je niet druk als je zoon zich als meisje wil kleden (en omgekeerd); dat is normaal op deze leeftijd.
  • Vertel ze over het verschil tussen homo- en heteroseksualiteit. Dat je verliefd kunt worden op een meisje, maar ook op een jongen.
  • Begin al vroeg met voorlichting over veranderingen in de puberteit (in lichaam, gedrag en gevoel). Bereid je dochter nu eventueel al voor op haar eerste menstruatie en je zoon op zijn eerste zaadlozing.
  • Vertel je kind over de technische kanten van seksualiteit, maar ook over verliefd worden en vrijen. Leg uit welke anticonceptiemiddelen er zijn en hoe je een soa kunt voorkomen.

Meer informatie over seksuele opvoeding

Kijk voor meer informatie en tips op de websites Kindenseksualiteit.nl en Seksualiteit.nl. Lees ook de volgende twee brochures. Deze kun je downloaden van de website van Rutgers:

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag