Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Jongere

Seksuele ontwikkeling

De seksuele ontwikkeling begint in de kindertijd en gaat het hele leven door. Bij het ene kind verloopt deze ontwikkeling soepeler dan bij het andere.

Lichamelijke veranderingen

Als je kind 18 is, zijn de meeste lichamelijke veranderingen wel achter de rug.

  • Bij sommige meisjes kunnen de borsten nog wat groeien, maar bij de meeste meisjes is de groei gestopt. De menstruatie zal nu ook volgens een vaste cyclus verlopen.
  • De baardgroei van jongens ontwikkelt zich nog wat verder. Er groeit nu ook haar op armen en benen, in de oren en de neus. Sommige jongens krijgen later nog haar op hun borst, rug, buik en schouders. Soms begint dat pas na hun twintigste.

Seksuele identiteit

Als puber heeft je kind al meer interesse gekregen in seksualiteit. In de fase van adolescentie gaan jongeren verder met het ontdekken van seksualiteit. Sommige jongeren hebben hun eerste seksuele ervaring al gehad, andere kunnen daar nu aan toe zijn. In  deze fase kunnen jongeren ontdekken dat ze homoseksueel of biseksueel zijn.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag