Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Kinderwens

Vitamines

Als je afwisselend eet, hoef je geen extra vitamines te slikken, behalve foliumzuur en soms vitamine D. Wil je toch je voeding aanvullen, gebruik dan vitaminepillen speciaal voor zwangere vrouwen.

Vitamine D

Je kunt voor de zekerheid 10 microgram vitamine D per dag te slikken als je zwanger bent of wilt worden. Extra vitamine D is vooral nodig als je weinig in de zon komt of een donkere huidskleur hebt, want dan maak je minder vitamine D aan.

Ook in voeding zit vitamine D, bijvoorbeeld in vette vis zoals zalm of makreel, en in halvarine, vlees en eieren. Maar dat is soms niet genoeg. Vitamine D is zonder recept verkrijgbaar bij de drogist of apotheek.

Vitaminepillen

Wil je voor de zekerheid toch extra vitamines? Gebruik dan vitaminepillen speciaal voor zwangere vrouwen. Daar zit al genoeg foliumzuur en vitamine D in, en minder vitamine A dan normaal.

Vitamine A

Teveel vitamine A kan schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Er zit bijvoorbeeld veel vitamine A in lever. Eet daarom liever geen lever en niet teveel leverworst, leverkaas en paté. Wees ook voorzichtig met het slikken van medicijnen met vitamine A, zoals Roaccutane (anti-acné middel).

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag