Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Kinderwens

Vorige zwangerschap

Soms gaat een zwangerschap niet (vanzelf) goed.

  • Je kunt bijvoorbeeld suikerziekte hebben. Daardoor kun je een miskraam krijgen, of een kind met een aangeboren aandoening of met een te hoog geboortegewicht.
  • Ook door een ernstig verhoogde bloeddruk en/of zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie) of HELLP-syndroom kunnen er verschillende dingen mis gaan in de zwangerschap. Je kind kan te vroeg en/of te licht geboren worden en/of zuurstoftekort krijgen.

Praten met je huisarts

Was je eerder zwanger en had je suikerziekte, een te hoge bloeddruk of zwangerschapsvergiftiging? Praat erover met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog. Doe dat voordat je weer zwanger probeert te worden. Neem ook contact op wanneer je ongeboren kind niet goed groeide of te vroeg werd geboren. Soms vindt de arts een oorzaak en is er een behandeling, bijvoorbeeld met medicijnen. Zo kun je deze problemen voorkomen bij een eventuele volgende zwangerschap.

Zwanger worden na miskraam

Heb je eerder een miskraam gehad? Dat komt heel vaak voor. Als je twee keer of vaker een miskraam hebt gehad, praat dan met je huisarts, verloskundige of gynaecoloog. Doe dit voordat je zwanger probeert te raken. De arts kan onderzoeken of een oorzaak te vinden is. Soms is er een behandeling mogelijk. Dan is er minder kans is op een miskraam bij een volgende zwangerschap.

 

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag