Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Puber

Lichamelijke problemen

Soms ontwikkelt een kind zich minder goed als gevolg van een of meer lichamelijke problemen. Bepaalde aandoeningen zijn aangeboren, andere ontstaan pas later.

Lichamelijke problemen en aandoeningen

Voorbeelden van aandoeningen die te maken hebben met de lichamelijke ontwikkeling zijn een lui oog, scoliose (een scheve rug) of kyfose (een kromme rug), een open rug, een hazenlip en een aangeboren vlek, zoals een wijnvlek.

Gevolgen voor de ontwikkeling

Fysieke aandoeningen die zich vroeg openbaren kunnen van invloed zijn op de hele ontwikkeling van een kind. Omdat de lichamelijke ontwikkeling zo sterk samenhangt met de algehele ontwikkeling, is het goed om zo vroeg mogelijk hulp in te schakelen als je kind een ontwikkelingsachterstand heeft. Zo help je jezelf, je kind en eventuele broertjes of zusjes om op een goede manier om te gaan met beperkingen. Bovendien bied je zo je kind de kans om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Hulp van ouders

Wil je eens praten met iemand die begrijpt hoe het is om een kind te hebben met een beperking? Via Naasteninbeeld kom je in contact met een supportouder die hier ervaring mee heeft. Je kunt vragen stellen en ervaringen delen.

 

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag