Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Zwanger

Angst voor de bevalling

Een luchtige benadering van de bevalling is het gemakkelijkst. Denk gewoon: ik laat het over me heen komen en ik zie wel.

Niet iedereen kan het zo luchtig opvatten. Sommige vrouwen zien op tegen de bevalling. Ze vragen zich af of alles goed is met de baby en of ze tijdens de bevalling veel pijn zullen hebben. Een goede mentale voorbereiding op de bevalling is voor iedereen goed.

Voorbereiden op de bevalling

Een handige tip is om alvast te beginnen met een zwangerschapscursus. Dat is een goede manier om je voor te bereiden op de bevalling. Hier leer je technieken om de weeën op te vangen en je tussen de weeën door te ontspannen.

Wie zijn er bij de bevalling?

Bedenk van tevoren of je in het ziekenhuis of thuis wilt bevallen en wie je er graag bij wilt hebben om je te steunen. Dat kan je partner zijn of je zus, je moeder, een vriend of een vriendin. Probeer in ieder geval de bevalling met een positieve houding in te gaan.

Deel je angst

Als je bang bent voor de bevalling, bedenk dan dat je vaak meer last hebt van die angst dan van de pijn zelf. Deel in ieder geval je angst met je verloskundige of gynaecoloog. Zij kunnen samen met jou kijken hoe je je bevalling het best kunt voorbereiden.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag