Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Zwanger

Vakantie

Heb je zin om nog even een vakantie te boeken om tot rust te komen voordat je baby geboren wordt? Dat is prima mogelijk. Het is wel verstandig om van tevoren uit te zoeken of er gezondheidsrisico’s zijn.

Heb je nog inentingen nodig?

Als je op reis wilt naar een ver land, zou het best kunnen dat je daar inentingen voor nodig hebt. Als je zwanger bent, mag je bepaalde inentingen niet toegediend krijgen. Ook wanneer je bepaalde activiteiten wilt gaan ondernemen, is het goed om te checken of er risico’s aan verbonden zijn voor zwangere vrouwen.

Reisadvies

Omdat je als je zwanger bent nu eenmaal meer gezondheidsrisico’s loopt, is het verstandig om je verloskundige, gynaecoloog of huisarts te raadplegen als je naar het buitenland gaat. Dat kun je het best doen voordat je een vakantie boekt. Zij kunnen je adviseren over:

  • zwangerschapskwaaltjes op reis;
  • of je kunt vliegen;
  • wat je wel en niet mag eten;
  • of je kunt zonnen;
  • en hoe je het beste met de hygiëne om kunt gaan.

Je huisarts en de GGD kunnen je vertellen welke inentingen je nodig heeft voor welke bestemmingen.

Toestemming om te vliegen

Als je zwanger bent, mag je in de meeste gevallen gewoon vliegen. Per vliegtuigmaatschappij verschillen de regels, dus vraag je vliegtuigmaatschappij tot wanneer je mag vliegen. Sommige vliegmaatschappijen vragen om een fit to fly verklaring, deze kan de verloskundige of gynaecoloog opstellen. Als je een medische indicatie hebt, kan het wel problemen opleveren om te vliegen. De luchtvaartmaatschappij kan je dan weigeren.

Tips voor reizen in de zwangerschap

  • Maak geen al te lange autoritten.
  • Neem voldoende rust.
  • Als je naar een verre bestemming gaat, zoek dan eerst uit of daar bepaalde ziekten voorkomen. Je hebt namelijk minder weerstand als je zwanger bent. Daardoor kun je sneller ziek worden of zieker dan normaal. Een infectieziekte kan gevaarlijk zijn voor je ongeboren kind.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag