Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Zwanger

Veilig zwanger

Gezond leven is belangrijk voor jou én voor je baby. Wat mag je wel? Wat kun je beter niet doen?

Let goed op je gezondheid

Als je zwanger bent, is het goed om extra voorzichtig te zijn met je gezondheid. Dit betekent dat je moet letten op wat je eet, maar bijvoorbeeld ook op hoe lang je in de zon zit, of je op je werk te maken hebt met schadelijke stoffen en of je in contact komt met bijvoorbeeld röntgenstraling.

Genotmiddelen

Roken, drank en drugs zijn genotmiddelen die schadelijk zijn voor je eigen gezondheid en ook voor de gezondheid van je ongeboren kind. Daarom is het beter om niets van deze middelen te gebruiken tijdens je zwangerschap. Ook meeroken is schadelijk.

Ziekten

Er zijn veel infectieziekten die je kunt krijgen en die schadelijk zijn voor de gezondheid van je ongeboren kind, bijvoorbeeld rodehond. Sommige van deze ziekten lijken onschuldig, maar kunnen grote gevolgen hebben.

Medicijnen

Ziekten zijn soms gemakkelijk te bestrijden met medicijnen, maar als je zwanger bent, kun je lang niet alle medicijnen gebruiken. Vaak zijn er negatieve bijwerkingen waardoor de gezondheid van je ongeboren kind in gevaar komt.

Kijk ook eens bij:

Waarzitwatin.nl - zwanger

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag