Ik heb een vraag
Adresgegevens
Dokter van Dalelaan 12
3851 JB Ermelo
0341 – 799 909 Contact Ik heb een vraag
Puber

Vrije tijd en sport

Ouders en kinderen hebben tegenwoordig een druk bestaan. De combinatie van werk, kinderen en opvoeding vergt veel van ouders, en ook op kinderen komt veel af via school, internet en de televisie. Voor zowel ouders als kinderen is het belangrijk op tijd te ontspannen. Als ouder moet je tenslotte zelf ook uitgerust blijven, om meer te kunnen genieten van het opgroeien en de opvoeding van je puber.

Informatie over vrijetijdsbesteding

Dit gedeelte van de site geeft informatie over de diverse mogelijkheden van vrijetijdsbesteding en sport. Aan bod komen bijvoorbeeld sportverenigingen en hobby’s. Daarnaast komt aan de orde hoe je als ouder het best grenzen en regels kunt stellen met betrekking tot bijvoorbeeld uitgaan.

Het belang van sport

Zorg ervoor dat je puber veel beweegt, want sporten is gezond voor je hele lichaam. Door te sporten, maak je hormonen aan die zorgen dat je fit en vrolijk bent. Als je je fit voelt, voel je je ook beter. Artsen denken zelfs dat sporten helpt om uit een depressie te komen.

De meeste pubers vinden sport leuk. Ze houden van het spel en van het wedstrijdelement, want ze willen graag ergens goed in zijn. Sommige pubers sporten omdat het gezond is of omdat het zo hoort, andere willen helemaal niet sporten. Probeer samen uit te zoeken waar je kind zich goed bij voelt. Hoeveel inspanning en hoeveel ontspanning is goed voor je kind?

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 0341 – 799 909 of stel hier je vraag