een ouder deelt..........

Je denkt dat je genoeg weet over opvoeden, dat je het zelf wel kunt...Wij kwamen erachter dat het niet altijd zo werkt.

Als ouders van een jongetje met ASS en een ontwikkelingsachterstand weten wij dat je soms echt met je handen in het haar kunt zitten: ‘Hoe moet ik dit nu weer aanpakken?!’ ‘Wat vindt de omgeving hiervan?’ ‘Hoe bewaar ik de rust voor mijn zoon in deze drukke maatschappij?’

Toegeven dat je het zelf even niet meer weet was niet makkelijk voor ons.

Maar na diverse aanvaringen met onze zoon kwamen wij erachter dat wij onszelf (maar ook vooral onze zoon) niet verder hielpen door zelf maar te blijven aanmodderen. Wij hoorden over de methodiek ‘Geef me de 5’ en besloten dit een kans te geven.

 

Wij volgden samen de 4-daagse training. Wat ons direct opviel was hoe fijn wij het vonden om dit als ouders samen te doen. Echt met z’n tweeën gefocust zijn op deze methodiek, vragen kunnen stellen, er thuis over napraten...het maakte ons sterker en zelfverzekerd.   

Wat hebben wij mooie dingen geleerd tijdens de training. Niet alleen van de docent maar vooral ook van de andere ouders die er zaten. Het gevoel dat iedereen je begrijpt, geen oordeel heeft en ècht dingen herkent; wat was dat fijn!

 

Ons doel was om onze zoon de begeleiding te kunnen bieden die hij zo hard nodig heeft. Inmiddels passen wij de methode ‘Geef me de 5’ al een  tijd toe en we zien dat hij hier echt baat bij heeft.

We begrijpen zoveel beter hoe hij zich voelt en dat zorgt ervoor dat onze band met hem echt sterker geworden is.

Want uiteindelijk is hij zoveel meer dan dat jongetje met ASS: een heerlijk, lief, zorgzaam, spontaan mannetje met een enorme dosis humor. Hij laat dit nu veel meer zien. Waarom? Omdat hij nu dat veilige gevoel heeft, het gevoel dat hij ècht begrepen wordt door ons. Wij staan naast hem en geven hem nu dat vertrouwen waar hij zo’n behoefte aan had...