Nieuwe blog online van het Schrijvmeisje

Nieuwe blog van het Schrijvmeisje

'Zes-vinner'

Ik weet nog goed dat mijn broers en ik vroeger zo graag een hond wilden, maar mijn ouders niet. Tot die dag dat mijn ouders met ons naar het dierenasiel gingen en we met een viervoeter thuis kwamen. Ik was een jaar of 11. Wat waren mijn broertjes en ik blij! De vreugde was helaas van korte duur. Het gedrag van de hond viel mijn ouders zo tegen, dat ze het dier na een dag al teruggebracht hebben naar het asiel.
Onze zoons hebben het al jaren over hun wens om een hond als huisdier te hebben. Mijn lief en ik hebben er veel over na gedacht. We begrijpen de wens zo goed. Dat wilden we immers zelf ook als kind. Mijn lief had wel een hond vroeger, maar dat was een geval apart. Na wikken en wegen en na het opvangen van een logeerhond, is onze conclusie dat we geen hond nemen. Moet je eens bedenken hoe druk je met een pup bent, het is net of je er een kind bij krijgt. Moet je je eens voorstellen wat een verplichtingen je hebt, wanneer je een hond hebt. Elke dag meerdere keren uitlaten, het dier mag niet te vaak en te lang alleen zijn, met vakanties moet je rekening houden met het dier of opvang regelen. Alle kosten die zo’n viervoeter met zich meebrengt. Moet je nagaan, waar begin je aan!?
De afgelopen jaren hebben we wel huisdieren gehad. Goudvissen, een cavia, een hamster, muizen en kippen. Hiermee dachten we onze zoons wel tevreden te stellen. Het was geen hond, maar toch waren het leuke, lieve viervoeters of “zes-vinners”. Beste lezer, u raad het al, de vraag om een hond bleef komen. Onze zoons: “Het is zo leuk en gezellig. We houden van wandelen. We wonen vlakbij de hei. Wij gaan de hond ook uitlaten. Misschien kan de hond wat dingen aanleren, waarbij hij Bas kan helpen. Iets van de grond oprapen, samen voetballen.”
Na onze beslissing van een paar jaar geleden, om geen hond te nemen, is er veel gebeurd. Vandaag is het zover. We gaan onze pup ophalen. De bench en voerbak staan klaar. Met z’n vieren gaan we het avontuur aan. Er komt gezinsuitbreiding. Woef woef!

Deze blog is geschreven door het Schrijvmeisje.
'Ik ben getrouwd en moeder van 2 tienerszoons. Een van mijn zoons heeft speciale zorg nodig. Op de website en social media van het CJG Ermelo kun je mijn blogs lezen, die gaan over opvoeden en opgroeien in de breedste zin van het woord.
Meer blogs van mij lezen? Ga naar: https://blogvanschrijvmeisje.wordpress.com '