Blog: Uitdagend

Wat is dat toch de laatste tijd in ons gezin? De een na de ander doet mee aan een challenge. Is het zo dat ten tijde van de coronacrisis er meer challenges worden aangeboden? Is het zo dat het mijn kinderen, mijn man en ik meer aandacht hebben voor de challenges die op social media worden gepromoot?

 Zitten we überhaupt meer op social media tijdens deze crisis? Mijn man heeft tijdens deze crisis niet thuisgezeten, hij was juist nodig op zijn werk.  Hij wordt door mij of de kinderen op de hoogte gehouden. Tja, om papa / manlief op de hoogte te houden, moet je wel wat uurtjes doorbrengen op Insta of Facebook, niet waar? Het houdt je betrokken bij wat anderen doen en meemaken en je geeft anderen een inkijkje in jouw bezigheden.  

Wat betreft die challenges: Ik deed mee aan een traploop-challenge. Ik liet mij sponsoren voor het goede doel; noodhulp. Tien dagen lang liep ik tig keer de trap op en af. Na zo’n traploopsessie had ik echt wel gesport. Ik had op zijn minst spierpijn in mijn kuiten en vermoeidheid verwacht. Dat had ik wel over voor de kwetsbare mensen voor wie ik dit klom. Niets was minder waar, het viel me niet zo zwaar! Ik voelde me er fit bij en spierpijn bleef weg.

De kinderen deden mee aan de 7dagenwaterchallenge. Zeven dagen lieten ze sapjes en limo staan. Evenals de karnemelk, waar ze heel blij mee waren. Ze dronken alleen thee en water. Bij de jongste wil dat zeggen alleen maar water, want hij houdt niet zo van thee. Als ik een gezellig kopje thee zet voor mijn kroost, zegt de tiener van 13 jaar: ‘Mag ik water? Thee is toch ook water, dus wat maakt het uit?’ Waarop ik zeg:’ Ja thee is eigenlijk water, dus wat maakt het uit om thee te drinken?’ Ik vind het best, hoor. Laat hem lekker water drinken! Gezonder kan niet. Zei ik dat mijn kinderen aan de 7dagenwaterchallenge meededen? Er is nog iemand die zich bij hen aansloot. Papa deed mee. Hij vond het zo goed dat zijn kids deze gezonde-levensstijl-challenge zouden gaan doen, dat hij hen wilde steunen, door ook mee te doen. Zeven dagen geen koffie. Petje af! Geen koffie was de reden dat ik die challenge liet schieten. Ja, ik geef toe, ik ben verslaafd. Voor mij is er een andere challenge waar ik wel aan meedoe. Dit is de watercolour-challenge, ook wel de teken-je-leven-challenge. Dus ik verf de hele maand elke dag een tekeningetje met waterverf, elke dag een andere opdracht. Erg leuk, leerzaam en ontspannen!

Nu zit mijn man met een kopje koffie in de tuin. Heerlijk te genieten en bij te komen van zijn werkdag. Koffie smaakte hem nog nooit zo lekker!

Meer blogs van Schrijvmeisje lezen? https://blogvanschrijvmeisje.wordpress.com/