Een bijbaan vinden

Wil je graag wat bijverdienen? Bijvoorbeeld om een scooter of een nieuwe smartphone te kopen? Ga dan op zoek naar een bijbaan.

Welke bijbaan zoek je?

Zet eerst voor jezelf op een rij welke baan het best bij je past. Op welke momenten kun je bijvoorbeeld werken zonder dat je school of studie eronder lijdt? Als je op maandag school hebt, is het misschien niet zo handig om zondagavond tot laat te werken.

Bepaal dus of je een baan zoekt voor in de avonden, in het weekend of voor een paar weken in de zomervakantie. Bedenk daarna welk werk je leuk zou vinden en ga op zoek.

Tips om een leuke baan te vinden

  • Vertel aan vrienden, bekenden en familie dat je een bijbaan zoekt. Misschien heeft de supermarkt waar je vriend(in) werkt nog vakkenvullers nodig.
  • Zet een oproep op social media. Zet er ook in welk werk je graag wilt doen.
  • Stap gewoon binnen bij bedrijven en winkels en vraag of ze iemand nodig hebben. Bellen, mailen of een brief schrijven kan natuurlijk ook.
  • Let goed op als je door de stad loopt: veel winkels en bedrijven hangen een briefje op hun raam als ze mensen zoeken.
  • Schrijf je in op de websites van een paar uitzendbureaus. Zij helpen bedrijven bij het vinden van personeel en hebben heel veel verschillende vacatures. Bel na je inschrijving nog even om te vragen of ze werk voor je hebben.
  • Kijk in de plaatselijke krant of op internet. Er zijn veel websites waarop je bijbanen of vakantiewerk kunt vinden.
  • Soms is het handig om eerst een vakantiebaan te proberen. Als dat bevalt kun je beslissen of je een bijbaan wilt combineren met school.

Kijk ook eens op:

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 – 799 909 of neem online contact op