Mijn geld

Je hebt geld nodig om leuke dingen te kopen en te doen, maar ook om bijvoorbeeld je telefoonrekening te betalen. Hoe kom je aan geld?

Waar heb je geld voor nodig?

Natuurlijk wil je wel eens iets leuks kopen voor jezelf. Mooie kleren, een nieuwe brommer of die gave nieuwe smartphone. Of wil je met je vrienden leuke dingen doen: stappen, naar de bios of misschien een weekendje weg.

En dan zijn er ook nog zaken waar je misschien minder plezier aan beleeft, maar die jou wel geld kosten: je telefoonrekening of je scooterverzekering.

Hoe kom je aan geld?

De meeste jongeren krijgen zakgeld of kleedgeld van hun ouders. Sommigen krijgen ook belgeld om hun telefoonrekening van te betalen. Als je gaat studeren, ontvang je studiefinanciering. Veel jongeren hebben ook een bijbaantje.

Extra geld

Heb je meer geld nodig dan je krijgt van je ouders of verdient met een bijbaan? Voor jongeren uit gezinnen met weinig geld zijn er financiële regelingen op school of vanuit de gemeente, zodat je toch mee kunt met het schooluitstapje of kunt gaan sporten. Vraag het na op je school of kijk op de website van je gemeente.

Omgaan met geld

Het is verstandig om jezelf te leren omgaan met geld. Door te sparen en je uitgaven te plannen, kun je geldproblemen voorkomen. Kijk daarvoor ook eens op scholieren.nibud.nl. Je kunt ook eens kijken op Moneyfit.nl. Op deze site lees je tips en informatie over hoe je hebt beste met je geld om kunt gaan. Via de chatfunctie kun je vragen stellen.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 – 799 909 of neem online contact op