Mijn uiterlijk

Wist je dat bijna iedereen zich wel eens schaamt voor zijn uiterlijk? We zitten allemaal wel eens een dag niet zo lekker in ons vel. En iedereen kan wel iets noemen wat hij aan zijn uiterlijk zou willen veranderen.

Onzeker over je uiterlijk

Als je lichaam gaat veranderen door de puberteit, kun je je erg onzeker voelen. Maar iedereen gaat door de puberteit en voelt zijn lichaam veranderen. Omdat het toch gebeurt, heeft het niet zoveel zin om je er druk over te maken.

Zeker zijn van jezelf

Het gaat erom wat jij van jezelf vindt en niet wat iemand anders vindt van jou. Kijk naar de goede, leuke en mooie dingen van jezelf. Want als jij goed over jezelf denkt, voel jij je beter. En de mensen om je heen zien dat ook.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

  • Luister naar de positieve dingen die anderen over je zeggen.
  • Ben trots op jezelf, je bent zoals je bent. Je bent uniek.
  • Bedenk dat modellen en filmsterren er in het echt ook heel gewoon uitzien!

Praat over je onzekerheid

Praat over je onzekerheid met bijvoorbeeld je ouders, ooms of tantes en vrienden en vriendinnen. Je kunt ook vragen of ze tips hebben waardoor zij zelfvertrouwen krijgen. Je kunt ook gratis bellen (0800-0432) en chatten met de Kindertelefoon.

Kijk ook eens bij:

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 – 799 909 of neem online contact op